måndag 11 september 2017

Dubbelt sparande = dubbel glädje

Har kommit överens med min sambo att vi ska spara och köpa aktier till utdelningsportföljen gemensamt. Jag har redan ordnat med samtliga blanketter och fullmakter hos Avanza så att min sambo har full tillgång till ISK-kontot som portföljen ligger på. På så vis kan hon logga in på sitt eget konto på Avanza men ändå se "vårt" konto och köpa aktier etc helt på egen hand! Hur kul som helst, tycker vi båda.

Detta borde ju även innebära att sparkvoten kommer att dubbleras och att betydligt mer kapital kan investeras i portföljen. Ja, det är också min förhoppning, men vi får ta det litet lugnt och se hur det blir.

Min förhoppning är att dubbelt sparande och extrainsatt kapital kan kickstarta portföljen till lukrativa nivåer!


Jag kan säga så här, faller renoveringarna vi gör i huset ut billigare än planerat eller i linje med förväntningarna så kommer en betydande klumpsumma att kunna investeras i rykande färska utdelningsaktier. Underbart kul!

Dessutom håller jag på att lära henne så mycket jag kan just nu, jag tipsar henne bland annat om er alla på Twitter och era bloggar, KTM, Spartrollet, Snålgrisen, Investeringsskåningen, Spargrisen, Kfm m.fl (I love you all)! Dessutom gillar hon att baka och just nu sprudlar ju mitt Twitterflöde av diverse baktips på bröd m.m. haha! Utöver detta så har jag kommenderat min sambo att läsa samtliga tre böcker av Marcus Hernhag. Väldigt bra böcker för nybörjare tycker jag.

Att få ha privilegiet att dela ett av sina största intressen med den man lever med är få förunnat, det känns roligt och spännande på nytt. Bolla idéer med, ska man köpa eller vänta, öka eller sälja? Ni fattar!

Har ni någon erfarenhet av att dela sparandet med sambo/fru/flickvän? Hur går det, bra eller dåligt?           Något jag bör tänka på? Tack på förhand!


Det bästa kanske är att jag får någon att dela min sorg med i nästa börsras ;)

5 kommentarer:

 1. Vad kuk, grattis! Jag har fått sambon att börja köpa aktier from ca ett år sedan. Det som övertufahde och fått henne motiverad var när hon själv såg ränta på ränta och utdelningarna som kommer utan att man behöver jobba.

  Vi gjorde så att vi öppnade ett varsitt konto och sitter en gång i månaden och investerar i samma aktier tillsammans. I dagsläget täcker våra utdelningar i dessa konton en resa till fjällen för oss varje år :). Hon började att investera 1000kr i månaden, nu investerar hon 7000kr i månaden. Hon har i princip aldrig sparat innan. Det känns skitroligt! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha skriver från mobilen, kul skulle det givetvis vara ^^ 😂😂😂

   Radera
 2. Haha, stark inledning där ja �� Farligt med dessa autocorrect etc ��

  Vad kul det låter att hon har kommit så långt med sitt sparande nu, vilket är bra för er båda! Det är så jag föreställer mig det också! Ska bli riktigt kul, det är än så länge bara i sin vagga så jag får uppdatera över tiden om hur det utvecklar sig.

  Tack för dina ord!
  Mvh

  SvaraRadera
 3. Som flickvän/sambo (och mindre aktieintresserad än sambon) måste jag erkänna att jag är lite skeptisk till att ha ett gemensamt konto. Kommer hon också att göra köp/sälj? Jag skulle känna mig lite låst som nybörjare att våga ta egna beslut utan att alltid rådfråga? Hur har ni resonerat? :) Vi har i alla fall separata konton, då känner jag att jag råder helt över min ekonomi, även om vi ironiskt nog kör samma strategi och köper samma sak... så jag säger nog mot mg själv där med min illusion om självständighet! Kanske blir ett gemensamt i framtiden :D kul att se hur det går för er!

  SvaraRadera
 4. Här hos Snålgrisarna är det herren i huset som administrerar sparandet, Fru Snålgris har inte så mycket intresse för just aktier, vilket är synd. Dock hjälper hon till med att spara, letar rabatter, fyndar på loppis etc, medan jag tar hand om avtal för el, telefon etc. Så på det planet hjälps vi åt, men aktieaffärerna är inget hon bryr sig om dessvärre. Hade varit kul annars att ha någon där hemma att diskutera med. Gissar att detta är en anledning till att vår blogg föddes, just för att få några andra att kommunicera med.

  Lycka till!

  SvaraRadera