tisdag 13 juni 2017

Nytt innehav - Skanska

Har haft som mål sedan en tid att ta in ett byggbolag i portföljen. Valet var inte svårt, det blev kort och gott Skanska. Stabil utdelningsaktie som definitivt hör hemma i en utdelningsportfölj.

Skanska har under de senaste 10 åren haft en bibehållen eller ökad aktieutdelning och har också uppvisat stabilitet över konjunkturcykler och under marknadsförändringar. Ägarbilden i Skanska är stabil med uteslutande olika investmentbolag och banker samt pensionsförsäkringar som huvudägare.

Skanska är ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag, med konkurrenskraftiga lösningar och en attraktiv affärsmodell som skapar värde för aktieägarna. Skanska expanderar för tillfället kraftigt i framför allt USA, där många till och med anser Skanska vara ett inhemskt bolag.

Nu senast så såg vi finansmannen Fredrik Lundberg  köpa 300.000 aktier i byggbolaget Skanska. Fredrik Lundberg är vd i Lundbergföretagen och styrelseordförande i Industrivärden, och sitter även med i styrelsen för just Skanska. Att ta rygg på honom känns solklart!

Ser fram emot att få följa Skanska in i framtidens byggera med spänning och tillförsikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar