torsdag 6 juli 2017

Sammanställning av portföljen

Tänkte att det var hög tid att redovisa nuvarande portfölj på ett mer tillfredställande sätt. Jag antar att alla ni andra, precis som jag, är svag för Excel, statistik och diagram av olika slag haha!

Procentuellt sett så är det fortfarande kaos, mång av innehaven kommer antingen att justeras upp eller ner beroende på. Portföljen är ännu så pass ung och jag prioriterar att få in innehaven i portföljen snarare än att finjustera procentandelarna, det får komma senare tänker jag. Jag känner spontant redan att det är minst 15 ytterligare bolag som jag vill ha med i portföljen, vi får se hur det utvecklar sig.

Kanske blir det färre om man väljer att ha en portfölj endast för de utländska bolagen, jag har trots allt en KF för just detta ändamålet. Men visst är det svårt att begränsa sig till ett "lagom" antal?

Så här ser i alla fall min nuvarande (170706) portfölj ut:

 
Vilket bolag ser du direkt som fattas enligt dig? Tipsa mig! :)
 
 
 

3 kommentarer:

 1. 15% Nordea känns lite väl mycket, sen skulle jag dumpa dalgången för jag tycker de är för hög risk. Telia skulle jag också skippa.

  Skulle kolla på att få in mer industri och medicin för diversifieringens skull. Nico, Astra och Orion i medecin. För industri finns det en hel del, gillar att kolla på dom mindre som inte är så capex beroende.

  Någon mer konsument kanske också.

  Men övrigt en fin portfölj!
  Investacus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit nåt fel i mitt lilla diagram, i själva verket har jag 10% Nordea. Menar du Saltängen med dalgången (aldrig hört förr)?
   Telia har jag egentligen enbart för utdelningen som är halvårsvis, men många säger att branschen är död, så jag ska fundera på det du säger.

   Annars, tack för alla tips, ska kolla in dem. AZ har jag redan funderat på så den ligger på bevakningslistan :)

   Tips på en bra konsument?

   Tack för bra feedback!
   Lerkungen

   Radera
 2. Uppdaterat portföljdiagrammet nu!

  SvaraRadera