måndag 24 juli 2017

Utgifterna flödar

Har ju som ni vet nyligen köpt ett hus och allt vad det innebär. För mig innebär det en del renoveringar. Självvalda renoveringar och inget som behövdes akutåtgärdas. Men man inser ganska snart att utgifterna hopas och växer till sig till en imponerande summa snabbare än man hinner säga plommonstop. Att renovera är samtidigt hur kul som helst, klart att jag skulle kunna göra mer på egen hand kanske men det är resultatet som räknas. Det får kosta vad det vill.

Jag har jobbat mycket extra i sommar. Midsommarhelgen jobbade jag extra och fick ut nästan 50% extra av min nettolön. Klart värt det alltså. Alla extrapengar går till renovering av huset. Jag tänker ofta på om jag fick använda alla extrapengarna till nya inköp i min portfölj istället. Tanken värmer bättre än en fin, gammal whiskey.

I alla fall. Jag tänkte börja redovisa min sparkvot varje månad här på bloggen. Ett inslag jag själv tycker är roligt och framför allt inspirerande. Kommer dyka upp här på bloggen varje månad i samband med lönen hade jag tänkt. Stay tuned säger jag bara.

I helgen fick jag en utdelning från Saltängen Property också, likt många andra i mitt Twitterflöde.
Ett glädjande tillskott som dock inte kunde återinvesteras i någon ny aktie på egen hand, men alla bäckar små, right! Ska fokusera på att utöka mina befintliga innehav nu kommande tid, och inte köpa fler bolag. Finns absolut många bolag jag skulle vilja ha i min portfölj omgående, dels för att utöka utdelningsbombmattan men också för att det är så förbannat roligt, men jag har alltså valt att försöka utöka innehaven jag redan äger kommande tid.

Jag skulle vilja få in lite extra kapital till min portfölj. Ett sätt att åstadkomma detta är att sälja en mindre bit guld som jag har i en låda. Det är en riktig "guldtacka" i miniformat, 24k och väger väl mellan 4-5 gram. Borde väl ge några tusen. Funderar på att skicka in den till Guldbrev. se för åtminstone en värdering.    Någon som har testat deras tjänster? Hör av dig!

Har ni några önskemål på vad bloggen borde innehålla för att skapa en ännu bättre helhetskänsla?

Skriv till mig!

En förmögenhet tar tid att växa. Ge den tid och kärlek så gör den resten för dig.

2 kommentarer: