lördag 12 augusti 2017

Snåla som en smålänning

Tänkte köra en sparmedveten månad en gång om året. Föreslog det precis för sambon, och det verkar som jag sålde in det på rätt sätt! Vi bestämde oss för att köra nu i november.

Att jag vill göra detta har fler än en anledning. Den självklara är ju givetvis att vi ska spara pengar. Men även att öka vår medvetenhet om att vi inte alltid behöver alla materiella ting och prylar vi köper. Den extra lyxiga såsen kanske inte är värd att köpa, schampot från det och det märket kanske inte är bättre än en billigare sort. Ja, i matbutiken kan man göra tusen andra val. Ska bli roligt!

Vidare handlar det om att köra bil, och hur man ser på den biten. Bensin. Måste man ta bilen eller kan man gå, cykla eller använda sig av annat transportmedel? Man får tänka till.

Hushållet, använder man för mycket el? Tänker man på att släcka lampor när man går etc? Använder man maskiner man inte har användning för? Och alla apparater som står på stand-by dygnet runt? Vad kostar allt detta? Hur länge duschar man? Varmvatten?

Allting går hand i hand med miljön, så det är win win. Kanske får vi oss en ögonöppnare. Kanske tröttnar vi efter en vecka ;) Spännande och fram för allt roligt och motiverande ska det bli i alla fall!

Har ni fler tips på hur man kan leva "snålt", sparsamt och kostmedvetet? Skriv dina tips och idéer här! Vore skönt att få fler tankar från er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar